Što mogu učiniti moja organizacija bude sigurna na internetu ?

By: !korisničko ime
uto, 07/28/2015 - 12:28

Prva stvar je da pronađete i koristite jak antivirusni softver .

 Računalni virusi i drugi  programi lako mogu dospjeti na vaša  računala - čak i Apple – te ih usporiti , obrisati datoteke , ili čak i ukrasti podatke . Dakle, dobra osnovna mjera opreza je instalirati antivirusni softver na računalima vaše organizacije , kako bi se blokirali  svi virusni i drugi opasni softveri na vaše računare.

 Postoji nekoliko korisnih besplatnih antivirusnih  programa , ali ako imate proračun , najsigurnije je odabrati plaćeni  softver, što znači da ćete imati dodatne značajke kao što su e-mail skenera ili mogućnost skeniranja cijele mreže odjednom.

 Na TechSoup, organizacije mogu dobiti Bitdefender i / ili Norton Symantec (Symantec proizvodi su trenutno dostupni samo za Hrvatsku)  profesionalni antivirusni softver za PC ili servere.

 Za pregled nekih od najboljih  antivirusnih programa dostupnih na tržištu, pročitajte ovaj članak na Top 10 rewiev za antivirusne programe

Ukoliko ipak želite koristiti besplatan softver, dostupna je verzija Avast-a i Avira software-a. U svakom slučaju, ukoliko već niste, HITNO zaštitite svoj računar da biste izbjegli veće probleme sa opremom i podacima.