Projekat Digilead - Alati za digitalnu transformaciju i unapređenje vaše organizacije

U okviru Erasmus+ projekta Digilead (Advancement of Digital Transformation of Social Sector with the Use of Open Badges Recognition System helps nonprofit leaders realize the potential of technology), fokus je bio na digitalnoj transformaciji za liderke i lidere u nevladinim organizacijama.

Organizacije u pet evropskih zemlja (Francuska, Italija, Poljska, Njemačka i Bosna i Hercegovina) su u prethodnom periodu ostvarile značajan napredak u istraživanjima tehnoloških potreba i načina implementacije digitalne transformacije nevladinih organizacija u Evropi.

Kao rezultat ovog projekta, osim istraživanja i pripreme metodologije, održani su i treninzi za NVO liderke i lidere kako bi bolje razumjeli proces digitalne transformacije i način na koji pristupiti promjenama u organizaciji.

Također, pripremili smo vodič „Digital assesment guide“ sa konkretnim rješenjima, listom softvera i načinom praćenja edukacije i napretka korištenjem Open Badges. Posebna pažnja će biti i na trenutnim online metodama za učenje i dostupnim alatima online za što bolje i interaktivnije online edukacije.

Rezultati našeg zajedničkog rada:

Napredna metodologija obuke lidera neprofitnih orgnizacija o digitalnoj transformaciji:

Teorijski priručnik

Studije slučaja digitalne transformacije

Vodič za trenere i okvir treninga

Trenerski priručnik

 

Eksperimentalni treninzi za neprofitne lidere o digitalnoj transformaciji:

Eksperimentalni trening za neprofitne vođe o digitalnoj transformaciji. Specifikacije za partnere

 

Razrada standarda za sertifikaciju digitalnih vještina u neprofitnim organizacijama primjenom metodologije otvorenih znački:

 

Istraživanje - Desk Research

Digitalni vodič ocjenjivanja

Vodič za trenere za značke (open badges)

Tutorijal za korištenje znački (open badges)

Funkcionalni zahtjevi HR nadzorne ploče (ICT4NGO) koji pružaju vizualizaciju i preporuke za upravljanje HR i operacijama:

Funkcionalni zahtjevi HR nadzorne ploče